Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Koken van een ander, Recepten, Soepen& salades, uit een kookboek, Voorgerechtjes

Aardappelsalade met sticky bacon en knapperige maïs

Aardappelsalade is zo’n gerecht waar je mij zó blij mee maakt. Ik hou ervan! Goede aardappels, een lekkere dot mayo en heerlijke toppings, mjam! Mijn moeder maakte vroeger altijd aardappelsalade wanneer ik jarig was. Een grote schaal met augurkjes, fruit, sla en tomaatjes, heerlijk! We aten dit dan samen met de familie met soep en broodjes, een écht feestje. Deze aardappelsalade met sticky bacon en knapperige maïs komt uit het boek van Matt Preston, de review van dit boek kun je hier lezen. Een boek dat vol staat met lekkere recepten, ik heb watertandend het boek doorgebladerd op zoek naar een recept die ik ging maken.

De spekjes zijn door de combinatie van de gerookte paprikapoeder en de maple syrup echt goddelijk, ik zou bijna zo een handje spekjes op willen eten haha. Deze aardappelsalade at ik koud maar lauwwarm is het ook erg lekker, m’n vriend heeft het zelfs helemaal opgewarmd en vond dat ook nog steeds erg lekker. Een lekkere, machtige salade maar toch ook fris door het gebruik van dille en yoghurt. Naast deze aardappelsalade staat er ook nog een aardappelsalade met forel op mijn ‘to cook’ lijstje, ook een versie met zoete aardappels lijkt me top! Eet jij weleens aardappelsalade en welke smaken zie je hier dan graag in terug?

aardappelsalade

Hoofdgerecht met vlees, bijgerecht, salade
Aantal personen: 2

Dit heb je nodig:

  • 1 el mayonaise
  • 1 el dikke yoghurt
  • 500 g kruimige aardappels
  • 285 maïskorrels
  • 250 g spekblokjes
  • 1 el dille
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el maple syrup (of honing, rijstsiroop)
  • 3 stengels lente ui
  • zonnebloemolie

 

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en snijd ze daarna in gelijke grove stukken en kook ze in ongeveer 15/20minuten gaar. Giet ze aardappels af en laat ze goed afkoelen.
  • Giet ondertussen de maïskorrels af, verhit een klein beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de maïskorrels in 5 minuten tot ze gaan kleuren en knapperig worden. Leg een keukenpapiertje op een bord en laat de maïs hierop uitlekken. Verhit dezelfde koekenpan nog een keer en bak de spekblokjes uit tot ze goed gebakken en knapperig zijn. Voeg hierna het paprikapoeder en de maple syrup toe en bak het nog 2 minuten door op laag vuur.
  • Snijd de lente ui in schuine stukjes en snijd de dille fijn. Meng de mayonaise met de yoghurt en de dille.
  • Meng de aardappels met de helft van de maïs, spekjes, bosui en het dillesausje. Verdeel de andere helft over de aardappelsalade, deze is nu klaar. Eet smakelijk!

aardappelsalade

2 thoughts on “Aardappelsalade met sticky bacon en knapperige maïs

  1. Ha Roos!
    Volgens mij ging mijn vorige email te snel weg!
    Ik was nog niet klaar!
    Aardappel, blokjes belegen kaas, ui, augurkjes, rode paprika, mais, zure room, beetje mayonaise, peper/zout, worcherster saus.
    Vooral lekker als het even een tijdje in de koelkast kan staan.
    Zeer geschikt voor barbebue.
    Groetjes

    1. Ha Onnita, oeeeh die aardappelsalade lijkt me inderdaad ook heel lekker! Fijn hoe iets nóg lekker kan worden wanneer het even in de koeling kan rusten hé.. Fijne dag vandaag! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *